Hakkımda
Dijital Dönüşümcü, Veri Bilimci, Hikaye Anlatıcı, Moderatör, Marka Uzmanı, Dijital Stratejist, Eğitmen, Teknoloji Girişimcisi ve Sosyal Sorumluluk Müptelası .
Ankara doğumlu olan Anıl Çil, lisans eğitimini 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde, işletme alanında yüksek lisans eğitimini ise 2008-2009 yılları arasında TOBB ETÜ Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek lisansını yaparken pazarlamanın yanısıra ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’ üzerine çalıştı. 2009 yılında proje olarak ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Yatırım Rehberi’ oluşturdu.
Anıl ÇİL, 2006 yılında Otokoç Otomotiv’de sırasıyla satış, CRM uzmanlığı ve e-satış proje yetkilisi ünvanlarıyla profesyonel olarak çalıştı. 2007 yılında Koç Holding bünyesinde ‘Yalın Six Sigma’ eğitimi alarak ‘sarı kuşak’ unvanı kazandı. Yalın six sigma projesi kapsamında ‘2.el araçlarda 90 gün ve üzeri stok gün sayısını geçenlerin toplam içerisinde %10 seviyesinde kalması’ amaçlı proje için çalışmalar yürüttü ve bunları başarıyla sonuçlandırdı.
Türkiye’deki ilk e-satış ile ‘0 Km Araç Satışı’ üzerine internet tabanlı projeyi yürüten kişi oldu. 2007-2008 yılları arasında Otokoç bünyesinde sosyal sorumluluk üzerine çalıştı. ‘Otokoç Ankara Biz Ekip’in lideri oldu ve 2008 sonunda kendi ekibi ile Türkiye genelinde birincilik aldı.
2009-2011 yılları arasında Ankaragücü Spor Kulübü’nde pazarlama direktörlüğü yaptı. Spor kulübü bünyesinde AVEA ile MVNO ( Taraftar GSM Kart) projesini yürüttü. Finansbank ile de ‘Sadakat Kart’ projesini gerçekleştirdi.
2009-2011 yılları arasında ilk girişimi olan Okyanus Bilişim firmasını kurdu. Reklamcılık sektörüne teknolojik çözümler getiren donanımları ve hizmetleri piyasaya sundu.
2011-2012 yılları arasında Turkcell bünyesinde kurulan ilk CAB ( Danışmanlar Kurulu) üyelerinden biri olarak müşteri merkezlilik üzerine çalıştı. Yine 2011 yılının yaz aylarında T.C. Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar bünyesinde yürütülen Türkiye’nin şimdiye kadarki en büyük denekli ve en kapsamlı ‘’Avrupa’da Yaşayan Türkler – Yaz Tatili Döneminde Türkiye’ye Gelen Türkler Örneği Saha Araştırması”nın proje yürütücülüğü görevini üstendi.
2011-2013 yılları arasında ePttAVM.com e-ticaret sitesinde pazarlama ve satış direktörlüğü görevini icra etti. Türkiye’nin 81 ilindeki kobilere e-ticaret, pazaryeri ve dijitalleşme üzerine konferanslar ve eğitimler verdi. Uluslararası konferanslarda PTT bünyesindeki e-ticaret projesini yabancı posta teşkilatlarının üst düzey yöneticilerine detaylıca aktarma şansı buldu.
2013 yılında, kurucusu olduğu Qbicom Dijital şirketinin temellerini attı. Bu tarihten itibaren özellikle sağlık turizmi, eğitim, inşaat, e-ticaret ve üretim sektörlerine odaklanarak Türkiye genelinde müşterilere dijital dönüşüm sürecinde ve pazarlama konularında performans odaklı hizmetler verdi.
Aynı zamanda bir internet girişimcisi olan Anıl Çil, tüm yenilikleri ve teknolojik trendleri yakından takip etmektedir. Kendi girişimlerini ve birçok sektörden çok farklı ihtiyaçlara sahip müşterilerinin girişimlerini büyütme sürecine konsantre olurken kapsamlı tecrübelere de sahip olmuştur. Özellikle Türkiye’deki kobilerin ‘markalaşma süreçleri ve dijital dönüşüm’ süreçlerine ciddi emek ve zaman harcamaktadır. ABT SUMMIT markasıyla da dijital dönüşüm ve e-ihracat zirveleri düzenlemekte ve bu vesileyle özellikle Anadolu’daki işletmelerin dijital dönüşüm sürecinden en iyi şekilde yararlanması amaçlamaktadır.
Şirketlere dijital pazarlama, nöro pazarlama, strateji oluşturma, hikayeleştirme ve müşteri deneyimi konularında da birçok eğitimler veren Anıl Çil, konuşmacı olarak da deneyim ve tecrübelerini Türkiye’nin her yerinde paylaşmaktadır. Bugüne kadar 650’den fazla etkinlikte konuşmacılık yapan Anıl Çil, son birkaç yıldır özellikle ihracat yapan firmalara dijital pazarlama ve dış ticaret araçlarını verimli bir şekilde kullanarak döviz geliri elde etmelerine yardımcı olmaktadır. E-ihracat konularında üretici firmalar ve sanayiciler ile çalışmalar yürütmektedir. Markaların ve spor kulüplerinin blok zincir alt yapısı kullanarak dijitalleşmelerini sağlayan projeler geliştirmektedir.
Sosyal sorumluluk alanında da liseli gençlere ‘Girişimcilik’ tutkusunu aşılamak için gönüllü olarak çalışmalarda bulunmaktadır. Şirket kurulumu, pazarlama planı hazırlamak, dijital pazarlama ve dönüşüm stratejileri vb. konularda vaka çalışmaları yaparak genç girişimcilere ilham aşılamayı hedeflemektedir. Birçok okulda ‘Girişimcilik Buluşmaları’ düzenlemekte ve kendi alanlarında başarılı, ilham verici hikayeleri olan girişimcileri ve konuşmacıları liseli öğrenciler ile bir araya getirmektedir. Buradaki en büyük amacı, girişimciliğin lise ve daha sonrasında ortaokul seviyesine kadar düşürülüp, ülkemizin geleceği gençlerin paylaşılan deneyimleri benimsemesini sağlamaktır. Anıl Çil aynı zamanda TOBB Girişimcilik Kurul üyesidir.